آش و حلیم, مجله آشپزی

آموزش روش پخت حلیم گندم

آموزش روش پخت حلیم گندم

مواد لازم:

گندم : 300 گرم

گوشت : 300 گرم

پیاز : 1 عدد

زردچوبه : نصف قاشق چایخوری

نمک : 1 قاشق چایخوری

روغن یا کره : مقدار لازم

آب : 10 لیوان

شکر : به مقدار لازم

دارچین : به مقدار لازم


حلیم گندم را به جرات میتوان از خوشمزه ترین صبحانه های جهان دانست.این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه در ایام سال و در روزهای مختلف سال طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است در ماه مبارک رمضان نیز تقریبا پایه ثابت سفره های افطار مردم نیز می باشد.حلیم یکی از غذاهای خاص منطقه خاورمیانه است که معمولا با گندم و گوشت تهیه می شود.حلیم معمولا انواع مختلفی دارد مانند : حلیم بادمجان ، حلیم بوقلمون ، حلیم گندم با مرغ ،حلیم عدس و …  در اینجا می خواهیم حلیم گندم را برای شما آموزش دهیم.در زمان های قدیم تهیه حلیم به راحتی انجام نمی شده و با مشقت های زیادی همراه بوده است.به دلیل نبود امکانات و نبود دیگ های مناسب تهیه این غذا نیاز به صبر و حوصله و تلاش زیادی داشته است.به همین علت نام این غذا را حلیم گذاشته اند که به معنی صبر و شکیبایی می باشد.حلیم از ریشه حلم به معنی بردباری گرفته شده است.معمولا برای طعم دادن به حلیم عده ای از شکر و عده ای دیگر از نمک استفاده می کنند و این موضوع که کدام حلیم را خوشمزه می کند بسیار سلیقه ایست.ولی از هر کدام که می خواهید استفاده کنید توجه داشته باشید که بیش از حد ریخته نشود تا طعم اصلی غذا را بتوانید احساس کنید.حلیم یک غذای پرکالری محسوب می‌شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس‌دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.


مراحل پخت:

مرحله 1

ابتدا گندم را 5 تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود. به این صورت مدت طبخ کاهش میابد.

مرحله 2

گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید.

مرحله 3

پیاز را پوست کرده و به 4 قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید ، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید.

مرحله 4

اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.

مرحله 5

گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم آنقدر بپزید تا نرم شود و دانه های آن له شوند.

مرحله 6

دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید.

مرحله 7

اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.

مرحله 8

دقت کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند . (اگر می خواهید حلیم بدون گلوله داشته باشید می توانید پس از پخت گندم آن را چرخ کنید تا یک دست شود سپس با گوشت مخلوط کنید.)

مرحله 9

اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید ، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.

مرحله 10

دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته نگیرد. حلیم باید نه زیاد سفت و نه زیاد شل و ابکی باشد ، چیزی مابین این حالت مد نظر میباشد.

مرحله 11

پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین ، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید ، البته بعضی ها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف میکنند که میتوان بنابر سلیقه و عادت غذایی هر شخص حلیم را تزئین نمود.

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص

لاک ناخن این لی

لاک این لی

پد لاک پاک کن

پد لاک پاک کن

نگهدارنده لاک

نگهدارنده لاک

لاک ناخن داتمه

لاک ناخن داتمه

مجموعه تزیین ناخن

مجموعه تزئین ناخن

author-avatar

درباره مدیرسایت

هادی پژهان هستم. مدیر و موسس سایت بانوی خاص. از سال 1390 با راه اندازی وبسایت های تجاری، کار خودم رو شروع کردم و اکنون نزدیک به یک دهه است که با اطمینان مشتریان گرامی، روز به روز در حال پیشرفت هستیم.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *