آش و حلیم, مجله آشپزی

آموزش روش پخت آش دوینه کردستان

آموزش روش پخت آش دوینه کردستان

مواد لازم:

دوینه آماده خشک : 4 تکه بزرگ( 500-400 گرم)

روغن : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

نعنا خشک : به مقدار لازم

پیاز : 2 عدد

سیر : 2 عدد

بنر تبلیغاتی سوپر مارکت دیجی کالا

آش دوینه ( ترخینه) از غذاهای سنتی استان کردستان است.دوینه یا ترخینه را بیش تر در زمستان می خورند و مواد اصلی آن را در بهار و تابستان فراهم می کنند. برای تهیه این خوراک ابتدا گندم را تمیز می شویند، سپس آن را می پزند و پس از پختن آن را خشک می کنند. سپس بلغور را آسیاب می کنند. ازچندی قبل دوغ را در مشک می ریزند تا آبش گرفته شود. پس از آن با بلغور مخلوط کرده و به صورت گلوله هایی درمی آورند و آن ها را در مقابل آفتاب خشک می کنند. از خشک شده آن در زمستان هم به صورت غذا با روغن استفاده می کنند و هم در آب خیسانده و از دوغ آن استفاده می کنند. اگر کسی سرماخوردگی داشته باشد، به او ترخینه می دهند.
آش دوینه / ترخینه انواع مختلفی دارد که از جمله آش ترخینه شیر استان قم و آش ترخینه استان ایلام مواردی از این قیبل است.


مراحل پخت:

مرحله 1

قطعات خیس خورده دوینه را همراه آب روی شعله می گذاریم تا بپزد.

مرحله 2

سیر و پیاز را در روغن تفت می دهیم.

مرحله 3

نعنا و زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم و در غذا می ریزیم و می گذاریم بجوشد و کامل پخته شود.

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص

لاک ناخن اینلی

لاک ناخن اینلی

ست تزیین ناخن

ست تزیین ناخن

ست مانیکور ساشا

ست مانیکور

ریموور ناخن مصنوعی

ریموور ناخن

لاک گلدن رز

لاک گلدن رز

author-avatar

درباره مدیرسایت

هادی پژهان هستم. مدیر و موسس سایت بانوی خاص. از سال 1390 با راه اندازی وبسایت های تجاری، کار خودم رو شروع کردم و اکنون نزدیک به یک دهه است که با اطمینان مشتریان گرامی، روز به روز در حال پیشرفت هستیم.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *