آش و حلیم, مجله آشپزی

آموزش روش پخت آش ترخینه شیر

آموزش روش پخت آش ترخینه شیر

مواد لازم:

عدس : نصف پیمانه

بلغور گندم (گندم خرد شده ): 2 پیمانه

پیازچه : 10 عدد

روغن : به مقدار لازم

آب : 8 لیوان

شیر : 2 لیوان

زردچوبه : به مقدار لازم

نمک : به مقدار لازم

فلفل : به مقدار لازم

بنر تبلیغاتی سوپر مارکت دیجی کالا

آش ترخینه شیر از آش های سنتی استان قم است. آش ترخینه انواع مختلفی دارد و در شهرهای مختلف با رسپی های گوناگون تهیه می شود.
این آش از ترخینه شیر (گندم نیم‌کوب که در شیر پخته شده و بعد خشک شده است) تهیه می ‌شود. مواد دیگر آن، عدس ، پیاز داغ، نمک و زردچوبه است. این خوراک بیشتر به عنوان صبحانه مصرف می ‌شود و با نان خورده می‌ شود.این آش در واقع چیزی شبیه به حلیم است با این تفاوت که حلیم شامل بلغور و گوشت است، در حالی ‌که آش حلیم، حبوبات نیز دارد، یعنی از بلغور، حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) و گوشت تهیه می ‌شود که خوب می ‌پزند و بعد آن را می‌ کوبند. وقتی آش، حالتی به هم آمیخته و سفت به‌ خود گرفت، آن را روی نان می ‌ریزند و می ‌خورند.
ترخینه ،غذایی است آبکی که از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می‌آید. این غذا از خیس کردن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود. در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ می‌پزند. پس از این مدت قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله کرده و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آنرا زیر نور آفتاب خشک می‌نمایند یا در تنورهای مخصوص حرارت می‌دهند. تکه‌های خشک ترخینه را با افزودن حبوبات و سبزی و پیاز به‌عنوان آش آماده می‌کنند. ترخینه را میتوان یکی از اولین غذاهای نیمه آماده شناخت. این غذا در استان کرمانشاه و سایر مناطق غربی ایران، مانند ایلام و لرستان جز غذاهای پر مصرف است و به علت داشتن آنتی بیوتیک طبیعی به عنوان داروی سرماخوردگی شناخته می‌شود. اما امروزه ترخینه در اکثر نقاط ایران یافت می شود هر چند که مرکز تهیه آن همچنان شهرهایی هستند که ترخینه را درست می کنند اما این آش طرفداران زیادی در تمان نقاط ایران دارد.


مراحل پخت:

مرحله 1

گندم را شسته و خشک می کنیم.

مرحله 2

سپس آن را آسیاب خرد می کنیم.

مرحله 3

پس از افزودن مقداری شیر آن را درون قابلمه ریخته روی شعله می گذاریم.

مرحله 4

وقتی خوب پخته شد ، عدس پخته را به آن اضافه می کنیم.

مرحله 5

در ظرف دیگر پیازچه له شده را با فلفل و زردچوبه تفت می دهیم و مقدار خیلی کم آب به همراه گندم و عدس به آن اضافه می کنیم.

مرحله 6

زمانی که آب آن بخار شد ، آن را دم کرده پس از 20 دقیقه میل می کنیم.

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص

فقط همین امروز، با تخفیف ویژه

بازی های دور همی

بازی های دور همی

کفش ورزشی بچگانه

کفش ورزشی بچگانه

لباس گرم پسرانه

لباس گرم پسرانه

لباس گرم دخترانه

لباس گرم دخترانه

ظروف سفری کودک

ظروف سفری کودک

ملزومات سیسمونی

ملزومات سیسمونی

ملزومات سفر کودک

ملزومات سفر کودک

author-avatar

درباره مدیرسایت

هادی پژهان هستم. مدیر و موسس سایت بانوی خاص. از سال 1390 با راه اندازی وبسایت های تجاری، کار خودم رو شروع کردم و اکنون نزدیک به یک دهه است که با اطمینان مشتریان گرامی، روز به روز در حال پیشرفت هستیم.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *