آش و حلیم, مجله آشپزی

آموزش روش پخت آش دندان

آموزش روش پخت آش دندان

مواد لازم:

گندم : 2 پیمانه

نخود : 1پیمانه

لوبیا قرمز : 1 پیمانه

عدس : 1 پیمانه

کشک خشک : 300 گرم

پیاز متوسط : 3 عدد

قلم گوسفند : 2 قلم متوسط

روغن : به مقدار لازم

نمک : به مقدار لازم

فلفل : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

نعنا خشک : به مقدار لازم

بنر تبلیغاتی سوپر مارکت دیجی کالا

آش دندان (دانه کلانه) یکی از آش های معروف استان کرمانشاه است. این آش نه تنها در کرمانشاه بلکه در همه جای ایران طرفدار دارد. دلیل معروفیت این آش به این دلیل است، زمانی که کودک اولین دندانش را در می آورد میان مردم رسم است که آش دندانی پخته شود دختر یا پسر بودن فرقی نمی کند هر زمان که نوزاد اولین دندانش شروع به رشد می کند معمولا فامیل دور هم جمع می شوند و این آش خوشمزه و و مقوی را می پزند. مردم کرمانشاه قبل از پختن این آش که به آن دانه کُلانه می گویند مقداری از حبوبات را در حیاط برای پرندگان می ریزند و برای کودک آرزوی سلامتی می کنند. در این آش از انواع حبوبات استفاده می شود به همین دلیل آش مقوی می باشد علاوه بر آن در این آش از قلم استفاده می شود همان طور که می دانید قلم خواص زیادی دارد که در اینجا تعدادی از خواص آن را برای شما توضیح می دهیم. قلم گاو و گوسفند یکی از مغذی ترین مواد غذایی محسوب شده که از ارزش غذایی بسیار بالایی به ویژه برای کودکان در حال رشد برخوردار است. عصاره قلم پخته شده حاوی مقادیر نسبتا بالای پروتئین و مواد معدنی ضروری برای بدن شامل کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر و… است. علاوه بر آن، حاوی ویتامین های گروه ب نیز است. قلم گاو نیز همانند خواص پای مرغ، دارای مقادیر نسبتا بالای کلسیم و کلاژن است که برای سلامتی بدن، کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان ها، کاهش التهاب و درد آرتروز مفید می باشد. همچنین در طب سنتی به افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مصرف قلم توصیه میشود. یکی دیگر از مهمترین خواص قلم افزایش سلامت و رفع مشکلات پوست و مو است. مصرف عصاره قلم در غذاها باعث کاهش چشمگیر روند پیر شدن پوست شده، به دلیل میزان بالای کلاژن، چین و چروک پوست را برطرف و باعث تقویت موها می گردد. استان کردستان نیز آشی به نام آش دانه کولانه دارد که خیلی شبیه به این آش می باشد.


مراحل پخت آش دندان :

مرحله 1

ابتدا گندم ها را شسته 48 ساعت می خیسانیم تا به حد جوانه زدن برسد.

مرحله 2

درون قابلمه حبوبات را همراه با گندم ریخته و اجازه می دهیم که با هم بپزند.

مرحله 3

در قابلمه ای دیگر مقدار کافی آب ریخته وقلم گوسفند را روی حرارات می گذاریم تا حدی که خوب پخته شود.

مرحله 4

پس از آنکه مایع ماورد نظر از قلم به دست آمد آن را به حبوبات اضافه می کنیم.

مرحله 5

سپس کشک خرد شده را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم.

مرحله 6

در انتها ، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده آش را به همراه پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم.

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص

بهترین مدلهای عطر زنانه

پرفیوم پرایو

پرفیوم زنانه پرایو

پرفیوم هپی تایمز

پرفیوم لنکوم هپی تایمز

پرفیوم کارولینا

پرفیوم کارولینا گود گرل

پرفیوم بایلندو

پرفیوم بایلندو

تخفیف مخصوص خانمها

تخفیف مخصوص آقایان

author-avatar

درباره مدیرسایت

هادی پژهان هستم. مدیر و موسس سایت بانوی خاص. از سال 1390 با راه اندازی وبسایت های تجاری، کار خودم رو شروع کردم و اکنون نزدیک به یک دهه است که با اطمینان مشتریان گرامی، روز به روز در حال پیشرفت هستیم.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *