مواد لازم:
کشک: 2 پیمانه
خرده برنج : 2 پیمانه
نخود پخته : 1 پیمانه
نعناع خشک : 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
آش کشک یکی از غذاهای سنتی استان کهکیلویه و بویر احمد است. آش کشک انواع مختلفی دارد و اکثر شهرهای سرد سیر ایران این آش را تهیه می کنند ولی هر کدام بر اساس ذائقه و فرهنگ خود آن را درست می کنند. این نوع آش کشک بر خلاف آش های شبیه خود خیلی ساده تهیه می شود و شباهت زیادی به آش دوغ اردبیل دارد با این تفاوت که در آن از کشک به جای دوغ استفاده می شود. مواد این آش: کشک، نخود و خرده برنج است. همان طور که می دانید کشک از محصولاتیست که از شیر گرفته می شود. کشک معمولا از دوغ تهیه می شود و به همین دلیل طعم ترشی دارد و در غذاهای مانند کله جوش، آش رشته و کشک بادمجان کاربرد دارد. جالب است بدانید که روستاییان معمولا به این روش کشک را به دست می آورند: ابتدا ماست را درون مشک ریخته و از آن کره می گیرند چیزی که از آن می ماند دوغ است که یک نوشیدنی بسیار خوشمزه است که همه آن را می شناسید. پس از آن دوغ را درون کیسه ای ریخته و آب آن را می گیرند چیزی که در انتهای آن می ماند یک ماست چکیده سفت است که به آن لچ گفته می شود. در آذربایجان (جُرتان) نامیده میشود، در مناطق کرد نشین (توف) و در مناطق لک نشین (شیراز) نامیده میشود. سپس این ماده را به اندازهٔ یک گردو گلوله کرده و میخشکانند و بدینگونه (کشک) بدست میآید. کشک برای سلامتی و پوست ما بی نظیر است. مصرف کشک برای استخوان بندی و کمبود کلسیم افراد بسیار موثر است. کشک از شیر میش، گاو یا بز تهیه می شود و دارای کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و ویتامین نیاسین است. از مهمترین خواص کشک اینست که دارای اسیدهای آلی است و در نتیجه ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه ( معده، روده ی کوچک و روده ی بزرگ) است.
مراحل پخت:
مرحله 1
ابتدا خرده برنج و کشک کوبیده شده را با مقداری آب می پزیم.(حدود 1 ساعت)
مرحله 2
سپس نخود را که از قبل پخته ایم به آن اضافه می کنیم.
مرحله 3
اجازه می دهیم تام واد کاملا پخته و نرم شوند(2 ساعت)
مرحله 4
پس از آن به میزان کافی نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم.
مرحله 5
در نهایت پس از آنکه آش کاملا یک دست شد نعناع داغ را به آن اضافه می کنیم.
تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین
منبع: سایت اینترنتی غذا لند
منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص