مواد لازم:
ماش : 4 پیمانه
برنج ایرانی : ⅕ پیمانه
سبزی آش : 750 گرم
پیاز متوسط : 4 عدد
پیاز سرخ شده : 3 قاشق سوپ خوری
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
نعنا داغ : به مقدار لازم
آش ماش از غذهای سنتی استا کرمان است البته این آش در استان های دیگر ایران نیز تهیه می شود که هر کدام روش خاصی برای تهیه این آش خوشمزه دارند.ماش یکی از مقوی ترین حبوبات است که متاسفانه در حال حاضر خیلی کم مصرف می شود ولی دارای خواص زیادی است که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
ماش همانند سایر حبوبات دارای پروتئین گیاهی، فیبر و انواع ویتامین ها می باشد که می توان از جوانه آن نیز استفاده نمود.ماش طبعی سرد و خشک دارد کسانی که لک های سفید روی پوست خود دارند میتوانند جوانه ی جو را با کمی نمک آب پز کنند و به صورت روزانه آن را میل کنند. استفاده از این جوشانده به سیاه شدن مو نیز کمک میکند. افرادی که بیماری پوستی ، مخصوصا خارش پوست دارند خوردن ماش را فراموش نکنند.ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که میخواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.کسانی که یبوست دارند و میخواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند.برای اعضای بدن که خواب رفته و بیحس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهید.ماش طعم بسیار خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی را داراست. با ماش می توان انواع غذاها از جمله ماش پلو، کوکوی ماش و… را تهیه نمود. همچنین یک غذای محلی بسیار خوشمزه با ماش و سیب زمینی به همراه گوشت طبخ می گردد. ماش برای کاهش کلسترول خون و کم خونی نیز مفید می باشد.
مراحل پخت:
مرحله 1
ابتدا ماش را می پزیم.
مرحله 2
پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم.
مرحله 3
سپس پیاز تفت داده شده ، برنج ، سبزی خرد شده ، نمک و فلفل را به ماش اضافه کرده ، می گذاریم بپزد و لعاب دهد.
مرحله 4
چهار عدد پیاز را درسته به مواد اضافه کرده بعد از پخت ، آنها را خارج می کنیم.
مرحله 5
سپس آش را در ظرف مناسب کشیده روی آن را با نعنا داغ تزیین می کنیم.
تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین
منبع: سایت اینترنتی غذا لند
منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص