آبگوشت و اشکنه, مجله آشپزی

آموزش روش پخت آبگوشت زابلی (قاتق)

آموزش روش پخت آبگوشت زابلی (قاتق)

مواد لازم:

  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • گوشت مرغ محلی یا گوشت گوسفند : 250 گرم
  • گوجه فرنگی متوسط : 3 عدد یا ( رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری)
  • آچار (ادویه زابلی ): 1 قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم
  • آب : 5 لیوان
  • لپه : 3 قاشق غذاخوری

آبگوشت زابلی(قاتق) یکی از غذاهای معروف هموطنان خوب در استان سیستان و بلوچستان است .در اینجا ابتدا به تفاوت اصلی این آبگوشت با آبگوشتهای معروف اشاره می کنیم. آبگوشت را می‌توان جزو غذاهای مشهور و سنتی ایران دانست که طرفداران بی‌شماری هم دارد. در واقع این غذا را می توان به نوعی سنتی‌ترین غذای ایرانی برشمرد که همیشه بهانه‌ی خوبی برای دورهمی‌های خانوادگی است. آبگوشت به همراه نان سنگک ،سبزی‌خوردن، پیاز و البته دوغ ایرانی به‌نوعی نماد غذای سنتی در ایران محسوب می‌شود.در طبخ این نوع غذا از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده می‌شود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می‌شود . این غذا در دو مرحله خورده می شود اول آب آن را با تکه‌های نان مخلوط نموده و می‌خورند (تلیت). بقیه مواد را می‌توان با گوشت‌کوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل می‌کنند(گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می‌نامند. برخی افراد از طریق تلیت کردن، نان‌های بیات و نسبتاً خشک آنها را به مصرف مفید می‌رسانند. آبگوشت سیستانی تقریباً مشابه آبگوشت‌های معمول ایرانی است با این تفاوت که طعم واقعی و اصیل آن را ادویه‌ی محلی این استان یعنی آچار می‌سازد. به‌جز آچار که استفاده از آن برای چشیدن طعم اصیل آبگوشت زابلی واجب است، گوشت، سیب‌زمینی، پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی به همراه روغن محلی، دیگر مواد اصلی این غذای خوشمزه را تشکیل می‌دهند. شما می‌توانید با طبخ این غذا، طعمی متفاوت از آبگوشت را به همراه خانواده تجربه کنید.
ادویه آچار یکی از ادویه های معروف استان سیستان و بلوچستان است که ساخته دست افراد این سرزمین است و از ترکیب گندم ،تخم شوید،
گشنیز،زیره،زردچوبه،پیاز ونمک تهیه می شود. که طرز تهیه این ادویه را جداگانه توضیح خواهیم داد.


مراحل پخت:

  • مرحله 1

ابتدا پیاز را در روغن کمی تفت می دهیم

  • مرحله 2

گوشت را داخل آن ریخته و با هم تفت می دهیم.

  • مرحله 3

رب گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده ، آچار ، زردچوبه ، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم می زنیم.

  • مرحله 4

در آخر به آن آب و لپه را اضافه کرده و می گذاریم تا کاملا بپزد.

  • مرحله 5

حدود 4 الی 5 ساعت زمان لازم است تا مواد به خوبی پخته شده و لعاب لازم در غذا بیفتد.


تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

منتشر شده در: مجله اینترنتی بانوی خاص

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

این تیشرت خوشگل، فقط امروز کلی تخفیف خورده. عجله کن!

Arezoo Design ti shirt

با این جعبه لوکس پذیرایی، مهموناتو شگفت زده کن!

Lux Box

شلوارک جین، نصف قیمت. فقط همین امروز!

shalvarak jin

فقط امروز میتونی این سرویس قابلمه استثنایی رو با تخفیف بخری!

dishes set

این کیف دستی شیک رو فقط امروز، با صد هزار تومان تخفیف بخر!

handy bag for women

با این ظرفهای نگهدارنده، دیگه نگران سلامتیت نباش!

holding dishes

author-avatar

درباره مدیرسایت

هادی پژهان هستم. مدیر و موسس سایت بانوی خاص. از سال 1390 با راه اندازی وبسایت های تجاری، کار خودم رو شروع کردم و اکنون نزدیک به یک دهه است که با اطمینان مشتریان گرامی، روز به روز در حال پیشرفت هستیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *